Minska exponering

 

Hur kan jag minska exponeringen?

(se en mätning av en vanlig kontorsplats)

 

 

Internet

Många vet inte om att man kan köra internet över elnätet. Det bästa är att ha ett separat kabelburet nätverk men det näst bästa är att använda elnätet för dataöverföring. Idag har man nått Gigabit hastighet. Grundförutsättningen är ett fiber eller ADSL abbonemang för kabelburet internet in i huset/lägenheten. Därefter köper man adaptrar från tex DEVOLO eller D-link(OBS! ej trådlösa). Kan köpas på Dustin, Clas Ohlson, Netonet mm. Man stoppar in en adapter i vilket eluttag som helst och drar därefter en vanlig nätverkskabel från modemet(som du fått från internetleverantören) in i adaptern och voila så har du internetacces i alla eluttag. För att ansluta tex en dator stoppar du in ytterligare en adapter fast vid eluttaget vid datorn. När detta är klart måste du avaktivera WIFI i modemets mjukvara annars kommet modemet fortsätta att sända mikrovågor. Du logger in I modemet genom att I webbrowsern(chrome, internet explorer mm) ange en ip address tex 192.168.0.1 eller 192.168.1.1. Därefter logger du in med användarnamn och lösenord, ofta anvnamn=admin och lösen=admin . Du hittar exakt info I din manual till modemet. Du skall leta efter tex "trådlöst internet" eller "WIFI" el "gränssnitt nätverk".

 

Surfplattor

Tro det eller ej men det finns plattor som du kan surfa på via kabel. Det är tekniskt möjligt att ansluta en IPAD till ett trådbundet internet(tex en adapter i eluttaget). Tex Samsung har surfplattor "professional line" mm som är förberedda för internet via kabel.

 

Barnen kan ofta ha plattan i FLYGLÄGE. Merparten av alla appar fungerar ändå.

 

Se till att barnen inte sitter med surfplattan direkt i knät(vilket alla gör) för plattan avger även magnetfält. De skall ha ett avstånd på ca 20-25 cm.

 

Mobilen

Vidarekoppla mobilen till en fast IP telefon eller "vanlig telefon" så fort du kan och sätt den sedan i flygläge. Det finns appar för detta.

 

Om mobilen är påslagen bär den aldrig på dig utan lägg den så långt bort du kan. Dagens mobiler sänder ut mikrovågor nästan hela tiden trots att de står i standby läge.

 

Om du måste tala i mobilen så använd headset.

 

Trådlösa hemtelefoner

Trådlösa hemtelefoner sk DECT telefoner är en riktig bov. Basstationen sänder signaler dygnet runt även om telefonen inte används. Det bästa är att välja en traditionell kabelansluten telefon. Om man absolut måste ha en trådlös så köper man antingen en analog eller en sk ECO DECT+ telefon. Den sistnämnda telefonen sänder INTE signaler annat än när man talar I telefonen. Dessutom anpassar telefonen signalstyrkan I förhållande till avståndet till basenheten. Det man måste göra med dessa telefoner är att aktivera dessa funktioner I mjukvaran annars sander se signaler dygnet runt.

 

 

WIFI

WIFI finns snart överallt. I diskmaskiner, tvättmaskiner, väderstationer,leksaker(WEE) samt högtalarsystem mm.

 

Avaktivera all utrustning som har WIFI.

 

 

Namninsamling för en strålningsfri skola. Klicka här

(faktafilm om EMF)

 

 

Mer information kommer inom kort..